STEF BOS – TIJD OM TE GAAN LEVEN

Stef Bos is een globetrotterende muzikant die zich zowel in België, Nederland als Zuid-Afrika thuis voelt, mede door het feit dat hij zowel in het Belgische Wachtebeke als in Kaapstad gehuisvest is met zijn Zuid-Afrikaanse echtgenote en hun drie kinderen. Zijn als kleinkunst en cabaret klinkende Nederlandstalige liedjes worden altijd ingekleed met betekenisvolle teksten en zinvolle waarheden. Wars van elk streven naar bekendheid of hitparadeposities gaat Stef Bos als sinds meer dan 25 jaar vooral zijn eigen weg zonder clichés of taboes.

Zijn lange lijst van steeds opnieuw uitverkochte optredens in culturele centra en theaters is nog altijd indrukwekkend en tonen zijn onvermoeibaarheid en zijn gedrevenheid aan. Hij heeft er gedurende zijn lange carrière in alle drie landen al heel wat ‘awards’ voor gekregen. Het was met zijn song “Is Dit Nu Later?” uit 1990 en vooral met het beklijvende nummer “Papa” uit 1991 dat de nu 58-jarige Stef Bos een Nederlandstalige klassieker heeft weten te schrijven die nog altijd vaak te horen is bij allerlei vieringen en begrafenissen.

Hij heeft doorheen die kwarteeuw als muzikant een hele reeks mooie platen uitgebracht waarbij er enkele op Zuid-Afrikaanse muziek geïnspireerd waren en met topmuzikanten uit dat land werden opgenomen. Nu komt daar alweer een erg mooi nieuw album bij met de twaalf nummers tellende plaat “Tijd Om Te Gaan Leven” die in België en Zuid-Afrika werd opgenomen. De muzikanten die aan deze nieuwe plaat meewerkten zijn gitarist René van Mierlo, bassist Lené te Voortwis, toetsenist en mede-componist Steven Cornillie en drummer Martin de Wagter.

In zijn onvergelijkbare stijl brengt de zichzelf op piano begeleidende Stef Bos alweer de ene prachtsong na de andere. Op de twee video’s bij deze recensie laten we u kennismaken met het schitterende “Mooier Met De Tijd” dat live gebracht worden en met de song “Ons Hoofd Is Een Huis” dat hij als een duet brengt met de Nederlandse zanger-rapper ‘Diggy Dex’, het pseudoniem van Koen Jansen. Elk nummer is ook nu weer de moeite waard, maar toch willen we vooral “Ruimte”, “Nergens Geweest”, het walsende “Haal Mij Uit Mijn Hoofd”, pianoballad “Lorelei” en het melodieuze “Alles Wat Onhaalbaar Lijkt” ter beluistering warm aanbevelen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Coast Company

video